26 april | Vind het juiste antwoord

26 april | Vind het juiste antwoord
Type glas Red Warrior

vrijdag 26 april 2019

Het kiezen van het juiste type glas voor je whisky is belangrijk! Elk glas geeft je whisky een eigen karakter. De rol van je neus is bij het drinken van whisky essentieel; de aroma’s moeten goed naar voren komen.

Het juiste whiskyglas geeft de beste smaak- en geursensatie.

Hieronder vind je 5 verschillende glazen.

bronnen: Guidot, M. (2016). Whiskykenner word je zo. Vanves, Frankrijk: Hachette Livre; www.gall.nl

 

Het juiste antwoord is: A. Het Glencairn glas.

De verschillende soorten glazen

glencairn-whisky-glas

Glencairn-glas

Een stevig whiskyglas waaruit de aroma’s het beste naar voren komen. Dit is het eerste glas dat door de Scotch Whisky Association werd geadviseerd om je whisky uit te drinken.

Whisky glas met inhoud

Spey dram

Laat je niet intimideren door dit kleine glaasje; het is een perfect glas om de whisky te proeven. Doordat je de whisky licht verwarmd met je hand, komen de aroma’s nog beter vrij.

whisky_tumbler glass

Tumbler

Dit is wellicht het bekendste whiskyglas, kijk maar naar je emoji’s op je telefoon. Verwar het niet met het Old Fashioned-glas! Gebruik de Tumbler het liefst voor je whisky met ijs of cocktail.

Whisky copita glass

Copita

Dit glas is gebaseerd op de Spaanse glazen voor het drinken van sherry. De aroma’s concentreren zich door de vernauwende rand. Door het glas aan het steeltje te pakken verwarm je de whisky niet.

Red Warrior whisky glass

Old fashioned

Dit glas draagt de naam van een cocktail en is meestal gemaakt van kristal.

Het recept van een Old Fashioned-cocktail: 50 ml whisky (bourbon, whiskey), 1 suikerklontje en 2 scheutjes Angostura bitters.