Ardbeg nieuws augustus

Ardbeg nieuws augustus

ARDBEG NIEUWS AUGUSTUS

Voor het eerst sinds 20 jaar voegt Ardbeg een leeftijdsgebonden whisky toe aan hun standaardassortiment; de Traigh Bhan (spreek uit als Tri-Van).

De Traigh Bhan wordt jaarlijks in kleine batches uitgebracht. De eerste batch heeft liggen rijpen op een combinatie van Amerikaans eiken en Oloroso sherry vaten.

De whisky wordt gebotteld op 46,2% en de uitgaves zullen veranderen per jaar. De koper kan de samenstelling van zijn uitgave bekijken middels de unieke code op de doos of fles.

De eerste Traigh Bhan wordt op 3 september in Nederland gelanceerd en kost rond de € 200,-

EClgX6oXsAAWseM

Ardbeg distillery of the year 2019

Op de International Whisky Competition is Ardbeg aardig in de prijzen gevallen. Niet alleen zijn ze Distillery of the Year geworden, al hun whisky's uit het standaard assortiment zijn beoordeeld met 90 punten of meer.
Hiernaast is de Corryvreckan met een gouden medaille beoordeeld in de categorie 'Best Cask strength' en is de Ten met een gouden medaille beoordeeld in de categorie 'Best single malt Scotch 10 years'.

EBdaH1vX4AAcLCu

Ardbeg an OA

De ontegenzeggelijke kampioen van de International Whisky Competition werd de Ardbeg An Oa. De juryleden hebben de An Oa beoordeeld met 3 gouden medailles in de categorieen: 'Best Islay single malt', 'best peated whisky' en 'best single malt Scotch nas'.

De Ardbeg An Oa heeft gerijpt op Pedro Ximenez sherry, ex-bourbon en 'virgin charred oak' vaten. De niet gefilterde whisky staat bekend om de typische Ardbeg turfsmaak, met donkere chocolade en anijstonen, welke worden afgetopt met tonen van butterscotch, zwarte peper en kruidnagel. Een echte powerhouse whisky!

JESPER KORDES Red Warrior

Jesper Kordes

%d bloggers liken dit: