Laatste editie in de Game of Thrones-serie

Laatste editie in de Game of Thrones-serie

Laatste toevoeging in de Game of Thrones serie: The Six Kingdoms

Binnenkort brengt Diageo de laatste whisky in haar Game of Thrones Single Malt Collection op de markt. De whisky betreft een 15-jarige Mortlach genaamd de Six Kingdoms en is een limited edition.

Deze 15-jarige Mortlach is de negende whisky in de Game of Thrones-serie. De voorgaande 8 whisky’s waren geïnspireerd op de verschillende huizen van Westeros. Six Kingdoms is gebaseerd op de laatste aflevering van de Game of Thrones-serie. Voorheen bestond Westeros uit zeven koninkrijken, maar nadat het noorden onafhankelijk werd onder koningin Sansa Stark bestaat deze nu uit 6 koninkrijken.

De Mortlach wordt geleverd in een metalen, goudkleurige koker met daarop een tekening van de Three-Eyed Raven. Dit is een verwijzing naar Bran Stark die aan het einde van de serie werd gekozen als de nieuwe koning.

De Six Kingdoms is gerijpt op first-fill sherryvaten en is gefinisht op ex-bourbonvaten. De whisky is gebotteld op een alcoholpercentage van 46%. De Mortlach zou bol staan van fruitige, vanille achtige maar ook kruidige tonen. 

Naar verluid is de whisky per eind november beschikbaar. Bij sommige aanbieders is de whisky al te reserveren voor prijzen tussen de € 130 – € 150. Mocht je je Game of Thrones collectie willen complementeren, dan moet je deze whisky natuurlijk hebben!

Jesper Kordes Red Warrior

Jesper Kordes