Pernod Ricard bouwt whiskydistilleerderij in China

Pernod Ricard bouwt whiskydistilleerderij in China

Pernod Ricard bouwt whiskydistilleerderij in China

De Franse drankenconcern Pernod Ricard, eigenaar van onder andere The Glenlivet, bouwt in China een malt whisky distilleerderij van 150 miljoen dollar. Dit zou de eerste whisky distilleerderij van China moeten worden.

De nieuwe distilleerderij krijgt Schotse en Chinese invloeden

De distilleerderij wordt gebouwd bij Emeishan in de provincie Sichuan op een 13-hectare groot terrein. Het gebouw wordt hypermodern en ‘state-of-the-art’. De opening staat gepland in 2021 en de verwachting is dat het meer dan twee miljoen bezoekers trekt in de eerste 10 jaar.

De in China gevestigde architect Neri&Hu is verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw. Zij zijn bekend van hun werk met het New Shanghai Theater.

Het gebouw zal worden geaccentueerd met elementen van koper en hout om het whiskyproces te weerspiegelen.

Op een 13-hectare groot terrein bouwt Pernod Ricard de nieuwe malt distilleerderij.

Pernod Ricard beweert dat het ’s werelds eerste Chinese meesterdistillateur aanwijst in een whisky distilleerderij, die ‘authentiek vakmanschap en lokale kennis moet combineren’.

De baanbrekende distilleerderij betekent het begin van een reis van innovatie, expertise en toewijding om een nieuwe, iconische malt whisky te maken dat de whiskygeschiedenis omarmt,” aldus Philippe Guettat, CEO van Pernod Ricard Azië.

Pernod Ricard is de op één na grootste producent van gedistilleerde dranken. Met deze stap verbreden ze hun whiskyportfolio en kunnen ze straks beter inspelen op de Chinese vraag naar whisky.

Bekijk de video over de nieuwe distilleerderij
Maaike Smit Red Warrior

maaike Smit