fbpx

Whisky in de zomer

Whisky in de zomer

5 x whisky in de zomer

29 graden, een zonnetje, de terrassen zitten vol en jij hebt zin in een gekoeld drankje. De gin-tonics en aperol-spritz ken je inmiddels wel en je hebt zin in wat anders.

Whisky en zomer worden niet altijd met elkaar in combinatie gebracht, maar dat is zonde!

Wij geven je in dit artikel wat inspiratie voor whisky cocktails die je echt heerlijk kunt opdrinken in de zomerse warmte of bij je barbecue kunt serveren.

Laat je inspireren. Fijne zomer!

IJS Irish Coffee

Waarom alleen een Irish Coffee in de winter? Maak een zomerproof-versie door een koude Irish Coffee te maken. Een heerlijk dessert!

Ingrediënten:

– 1 kop sterke koffie

- 50ml Ierse whiskey

– 2 tl suiker

– bolletje roomijs naar keuze


Maak het zo:


1. Zet een kop sterke koffie, roer de suiker erdoor en laat deze afkoelen (in de koelkast)

2. Voeg de Ierse whiskey en bolletje roomijs toe


Brown Derby cocktail

Brown Derby


Een heerlijk, verfrissend drankje gemaakt met Amerikaanse bourbon. De grapefruit en ahornsiroop maken het toegankelijk voor beginnende whiskydrinkers.



Ingrediënten:

– 50ml bourbon

- 30ml rode grapefruitsap

- 10 ahornsiroop

- ijsklontjes

– Schijfje grapefruit



Maak het zo:

1. Vul de cocktailshaker met de bourbon, ahornsiroop en het grapefruitsap.

2. Voeg het ijs erbij en shake tot het drankje gekoeld is (ca. 10 sec)

3. Schenk in een glas en garneer met een schijfje grapefruit


Whisky Ginger Ale

Whisky Ginger Ale


Makkelijker kan het bijna niet: mix de ingrediënten en voilà, het genieten kan beginnen.



Ingrediënten:

– 100ml Ginger Ale

– 50ml whisky

- ijsklontjes

– schijfjes limoen



Maak het zo:

1. Vul je glas met de whisky

2. Voeg daar de ijsklontjes en Ginger Ale bij

3. Maak het af met de schijfjes limoen



Old Fashioned

Old Fashioned


Een klassieker waar je niet omheen kunt: de Old Fashioned. Gemaakt met bourbon in combinatie met de Angostura bitters, is dit een ultieme mix. Gebruik voor deze cocktail het tumbler-glas en voeg eventueel een schijfje citrusvrucht toe.



Ingrediënten:

– 50ml bourbon (of rye whisky)

– 1 suikerklontje

– 2 scheutjes Angostura bitters

- ijsklontjes

- Evt sinaasappelschijfjes ter garnering



Maak het zo:

1. Meng het suikerklontje met de Angosturabitters en een druppel whiskey tot de suiker is opgelost

2. Voeg de ijsklontjes toe

3. Garneer met een schijfje sinaasappel




Mint Julep

Mint Julep


Een leuke variant op de Mojito-cocktail: de Mint Julep. Waar de Mojito gemaakt wordt met (witte) rum, vormt whiskey bij deze cocktail de basis. De mint geeft een frisse twist aan het drankje. Traditioneel serveer je deze simpele cocktail in een zilveren beker.



Ingrediënten:

– 60ml bourbon

– 1 tl suiker
- 5ml Angosura bitters

– blaadjes munt

- geschaafd ijs

Maak het zo:
1. Stamp de blaadjes munt in het glas
2. Voeg de Angosura bitters en suiker toe aan de munt en meng
3. Vul het glas met het ijs en voeg de whiskey toe. Roer zorgvuldig.

Maaike Smit Red Warrior

maaike Smit